Нов арест за купуване на гласове в Монтанско! Щракнаха белезниците на Лихваря от Сталийска махала

Нов арест за купуване на гласове в Монтанско! Щракнаха белезниците на Лихваря от Сталийска махала Криминално проявен мъж на 46 години от село Сталийска махала в община Лом, известен с прякора Лихваря, е задържан днес по обвинение за купуване на гласове, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
При претърсване в дома му е намерен бележник с имена на хора и срещу тях цифри. Срещу Лихваря е заведено досъдебно производство по член 167 от Наказателния кодекс за предлагане на парична облага с цел склоняване на някой да упражни правото си на глас за определена политическа партия.
Припомняма, че при акция на полицията срещу битовата престъпност в Монтанско вчера бяха разкрити други купувачи на гласове. В частни домове в Берковица и село Доктор Йосифово в община Монтана бяха намерени тетрадки с имена на хора и срещу тях изписани парични суми. Единият от стопаните беше задържан за 24 часа, а срещу мъж и жена бе образувано досъдебно производство по обвинение за купуване на гласове.
22.03.2023, 16:39 часа
1986 1
Коментари

Ha

23.03.2023, 09:37 часа
БисЕрко само това ли спазарис шефа си- Пилето!? Прах в очите на слепите! Докато престъпниците са дУпетати и ченгета - нищо добро да не чака народонаселението!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha