Бизнес климатът в България се подобрява

Бизнес климатът в България се подобрява

 Има достатъчно сигнали, че може да излезем от дефлацията, което би се отразило положително на икономиката. Има ясна тенденция за подобряване на бизнес климата и положителни очаквания за развитието на всички сектори от икономиката. Оптимизмът се засилва и от предварителните ни данни за бюджетния баланс. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов.
Световната икономика постепенно се възстановява, по-ниските цени на петрола са в подкрепа на икономическия растеж, въпреки това възстановяването остава неравномерно, посочи той. Високите нива на публичен дълг в много страни, младежката безработица и застаряващото население са част от причините за бавното възстановяване, смята министърът.
Горанов посочи, че бизнес климатът в България се подобрява, налице са положителни очаквания за развитие във всички сектори на икономиката, особено в промишлеността и строителството. Данните за БВП за първото тримесечие на годината са доказателство за повишената икономическа активност, добави той.
Финансовият министър бе категоричен, че няма никакви рискове пред българските банки, в т.ч и пред тези с гръцко участие, заради ситуацията в южната ни съседка. Той подчерта, че това, което ще се коментира на предстоящата среща на фонда и Световната банка е свързано с гръцката държава, а не с гръцките банки. /КРОСС/

30.05.2015, 16:41 часа
830 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha