10 години без Румен Стоманярски

10 години без Румен Стоманярски

 На 17.10.2015г се навършват 10 години от смъртта на Румен Стоманярски - председател на ОС на БСП-Враца 1990-1995г и кмет на Община Враца 1995-2003г.

В памет на приятеля и колегата
Румен Стоманярски

Да бъдеш кмет на областен град в трудните години на преход и млада демокрация, да работиш с различни правителства и да успяваш да защитаваш интересите на града си, не е лесна работа. Трябва да имаш хъс, ентусиазъм, вяра в доброто и да обичаш хората. Трябва да си Човек. Като такъв познавах моя приятел и колега Румен Стоманярски.
С Румен бяхме от различни партии, но никога не сме си говорили за тези различия. Той знаеше, че когато носиш отговорност за развитието на един град, не можеш да делиш хората . Румен не беше човек, който ще ремонтира само левия тротоар или лявата фасада на училището, той работеше за цялостна промяна на визията на Враца. Отдаваше се изцяло на хората.
Когато се виждахме по семинари, сбирки на Националното сдружениена общините, с чувство на добронамереност си изтъквахме кой е направил повече за града си и кой от трите града - Видин, Монтана или Враца трябва да е център на Северозапада.
Имахме еднаквата не лека задача да променим имиджа на Северозападния регион и най-важното – да дадем сигурност и надежда. И смятам, че Румен го правеше добре. Не е лесно в един сравнително беден регион да спечелиш доверието на съгражданите си и да работиш успешно два кметки мандата. За това трябват качества, а Румен Стоманярски ги притежаваше. Беше сърдечен, интелигентен, инициативен. Беше заслужил уважението на колегите си и думата му се чуваше. Когато се кажеше Румен Стоманярски, всички в страната го познаваха.
В управлението на общината израстваш с опита си, с отношението си към хората и институциите, реализираш проектите си и осъществяваш мечтите си. Това е школа за отговорност, себеотдаване и човечност.
Може да си отличник, можеш да бъдеш посредствен или двойкаджия.
Румен Стоманярски бе сред първите. Защото имаше сърце и душа, обичаше близките си и хората на Враца.
За мен беше чест,че съм работил с такъв човек!

Иван Ценов
Кмет на Видин 1999-2007г.

17.10.2015, 09:37 часа
3501 1
Коментари

Димитров

17.10.2015, 11:58 часа
Светла му памет! Помним го само с добро! Голям държавник!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha