Тодор Алексиев: Състоянието на третокласната пътна мрежа е огромна заплаха за живота на гражданите

Тодор Алексиев: Състоянието на третокласната пътна мрежа е огромна заплаха за живота на гражданите Кметът на Хайредин Тодор Алексиев потърси съдействие от премиера, министрите и народните представители относно пътищата в общината. В специално писмо управникът алармира за пореден път властимащите, че третокласната пътна мрежа в община Хайредин не е ремонтирана основно повече от 30 години и лошото и състояние вече се превръща в опасност. В писмото си г-н Алексиев подробно описва лошото състояние на пътищата.
„Пътната настилка по цялото протежение на пътя, в рамките на общината е с изцяло износено асфалтово покритие, като частичните изкърпвания се разрушиха отново; Пътят е в лошо-критично състояние, с много пукнатини, неравности, предизвикани от кърпежи и пропадане по настилката, и лошо отводняване, има пропаднали участъци, където напълно липсва асфалтова настилка; Има почти непроходими участъци, с огромни дупки и цялостно разбита настилка.
Гражданите се жалват, че чупят колите си, в резултат на неподдържаните пътища, автобусните превозвачи отказват да минават през община Хайредин, което създава големи неудобства и дискриминира жителите ни.
Това изключително лошо състояние на третокласната пътна мрежа, на територията на община Хайредин представлява огромна заплаха за живота на гражданите.
Изключително притеснително е и криещо реален риск състоянието на третокласната пътна мрежа за безопасното превозване на 13 деца и 180 ученици от общините: Хайредин, Мизия, Козлодуй, област Враца и община Вълчедръм от област Монтана, респективно до ОДЗ „Славейче“ и филиали, с. Хайредин, и до СОУ „Васил Воденичарски“, с. Хайредин, което е със статут на Средищно училище, като ежедневно се извършват до 13 маршрута.
С тревога настойчино Ви сезираме за необходимостта от пълна реконструкция и ремонт на третокласните пътища от републиканска пътна мрежа, преминаващи през територията на община Хайредин, като реално се надяваме и очакваме Вашата компетентна, и бърза намеса като действия, за да подкрепим заедно жителите на община Хайредин и всички преминаващи, в грижата и в правото им за осигуряване безопасност на пътната инфраструктура."
24.03.2016, 18:21 часа
943 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha