Пролетна детоксикация: има ли бърз и лесен начин?

Пролетна детоксикация: има ли бърз и лесен начин? В последно време се говори за детоксикацията като метод, който да ни накара да се чувстваме и изглеждаме по-добре. Много от нас свързват детоксикацията с мъчителни и продължителни диети, много време във фитнеса режим, който малко от нас могат да си позволят предвид забързаното ежедневие, работа, семейство.Има ли по-лесен начин да направим своя пролетен детокс?
Нашето тяло разполага с механизми за естествено пречистване от токсини. В съвременния свят обаче ние поглъщаме токсини ежедневно-факт, който води до претоварване на организма и въпрепятстване на естествените процеси на детоксикация. 
Основните органи и системи, отговорни за изхвърлянето на вредните вещества от тялото са черният дроб, бъбреците и пикочните пътища, храносмилателния тракт.
Ние можем да подпомогнем отстраняването на токсините като осигурим нормалното функциониране на тези органи и системи:
Черният дроб неутрализира и премахва токсините като ги преобразува във водноразтворими и по този начин те могат да бъдат изхвърлени от организма. Едни от най-разпространените натурални средства, които подпомагат нормалната функция на този орган са белият трън, едноклетъчното водорасло хлорела - един от най-богатите източници на хлорофил, пише За Жената.
Бъбреците са естествения филтър на кръвта, те премахват отпадъците, които са попаднали в пикочния мехур. Бъбреците контролират нивата на натрий, сяра и фосфор в тялото. Билки като копривата и бялата бреза традиционно се използват заради способността си да подпомагат функцията на бъбреците и отстраняването на излишните течности от тялото.
Неусвоените остатъци от храната, която приемаме, се изхвърлят през дебелото черво. Когато имаме проблем с редовната дефекация, отпадъци остават продължително време в дебелото черво, а токсините от тях преминават обратно в тялото. 
Природата ни е дала няколко растения, които се грижат за нормалното състояние на храносмилателната система и редовната дефекация. Това са лайката, белият трън, бялата бреза, хлорелата. Важно е да си осигурим и достатъчен прием на фибри, или т. нар. пребиотици, които поддържат чревната флора в добро състояние.
Процесът на отстраняване на токсините от организма изисква прием на много вода. Без правилна хидратация токсините не могат да се отстранят ефективно. По време на пречистване се опитайте да приемате от осем до десет чаши вода дневно. 
15.04.2016, 12:55 часа
1046 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha