Наглеци! Общинските съветници вдигнаха заплатата на кмета на Враца, за да увеличат и своите

Наглеци! Общинските съветници вдигнаха заплатата на кмета на Враца, за да увеличат и своите Заплата в размер на 2 400 лева ще получава кметът на община Враца Калин Каменов, приеха вчера общинските съветници. Увеличението е със 700 лева над трудовото му възнаграждение, или над 40% и влиза в сила от 1 май.
Ръстът на кметската заплата автоматично ще доведе и до ръст на заплатата на председателя на общинския съвет Румен Антов, която е 90 на сто от тази на кмета. Сенаторите също ще „намажат“ от вдигането на кметското възнаграждение, тъй като те взимат 70% от средната брутна работна заплата в общинската администрация.
Предложението за по-висока заплата на Каменов бе направено от секретарят на общината Нина Дакева. По време на заседанието вчера тя направи сравнение с възнагражденията на кметовете на общини от областта. По думите й кметът на Оряхово Росен Добрев работи за 2 350 лева, кметът на Козлодуй Маринела Николова - за 2 400 лева, а кметовете на Бяла Слатина и Мездра - за по 2 200 лева. Сравнение с други общини, като кметът на Бургас Димитър Николов, който получава 1 800 лева не беше направено.
Против предложеното увеличение не гласува нито един от съветниците, като само 10 се въздържаха. Проектът стана решение с гласовете на 25-има съветници. Докладната не мина без дебати по темата, като основните възражения бяха от групата на БСП.
„За такъв кратък период такъв темп на развитие на работната заплата ми се вижда много висок“, заяви червената общинска съветничка Стефка Кузманова.
Изказване направи и Божидар Джунов от ВМРО, който обяви, че ще подкрепи увеличението на кметската заплата, но поясни, че може и да иска намаление ако не бъдат изпълнени определени условия.
​„Считам за ненормално отношението, което има кметът към нас общинските съветници и предлагам следното - да определи на 15 дни два часа, в които ние съветниците можем да се записваме и на 4 очи, в една стая да си разменяме разни приказки. Не може той да седи отсреща, а ние да седим от тази страна и да няма никакъв контакт между нас. Накрая какъв е резултатът? Това, което сте накачили из коридора на общината (забранените изрази за общинарите „Не знам“ и „Не мога“ – бел.ред.)? Това кого призовава? То призовава вас!“, заяви Джунов.
Каменов отрече и да има проблеми с комуникацията с членовете на местния парламент.  
27.04.2016, 10:32 часа
4777 4
Коментари

Аладин

28.05.2017, 18:30 часа
Господа съветници спите ли!?!?!?!? Този човек обеща с парите от съкращенията/приемане на нова структура и "оптимизация на персонала"/ в Общината да почне ремонти на улиците, но той с тези пари си вдигна заплатата , неговата и на неговите подлоги! Понеже има и за вас - вие сте ПАС! Приготвил е и нови квартири в блок до Червения площад за безработни от Благоевградско, проверете КОЙ плаща тези квартири, може да ви станат ясни някой неща. Този бойскаут може да си направи бивак в града ни от неудачници дошли да припечелят някой лев.

Анон

28.05.2017, 18:30 часа
Абе като гледам каква фала сте ударили на "умните" комунисти направо ми ида да ви. Е какво това ли е новината? Абе хора затова сте зле защото сте злобни и завистливи няма да се оправите докато не си смените начина на мислене... ще си тънете в мизерия и глад и ще си псувате държавата... Като не ви харесва хванете се и направете вие нещо

En

28.05.2017, 18:30 часа
Безобразници, с такива дребни душици накъде сме тръгнали, на следващите избори пак ги изберете!

botev

28.05.2017, 18:30 часа
срам , кмете , срам . какво направи че да искаш по висока заплата? парашута ли ще сменяш или ти трябва за да си оправиш колата която явно даде фира от хубавия Хасфалт където полагате с боко тиквата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha