Какво се случи? Парламентът блокиран отвътре

Какво се случи? Парламентът блокиран отвътре Парламентът се оказа блокиран отвътре, след като Председателят на Народното събрание Цецка Цачева прекъсна последното преди ваканцията заседание. Причината - опозицията отказа да участва в приемането на последните текстове на Изборния кодекс, понеже не ги била виждала в правната комисия.Председателят на последната Данаил Кирилов я свика извънредно преди минути, съобщава „24 часа”.
Парламентарната правна комисия заседава извънредно, след като в пленарна зала депутатите се скараха за появата на допълнителния доклад за промените в Изборния кодекс, който е бил приет на предходно заседание на Комисията, чиято легитимност депутатите от опозицията оспориха, съобщава Агенция „Фокус”. 
От ДПС посочиха, че те са оспорвали единствено легитимността на предходното заседание, но не са настоявали за провеждането на ново. По отношение на допълнителния доклад, те смятат, че не е спазено изискването народните представители да бъдат запознати с него 24 часа преди гласуването му в пленарна зала. 
От своя страна председателят на Комисията и народен представител от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов посочи, че това изискване не присъства в правилника за работа на парламента, когато нормативния акт се разглежда на второ четене./БЛИЦ
28.04.2016, 12:30 часа
1177 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha