Рецидивист с 13 присъди е отново на подсъдимата скамейка

Рецидивист с 13 присъди е отново на подсъдимата скамейка Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу Б.Т.Б. на 28 години от село Сумер, обл. Монтана, който в условията на опасен рецидив направил опит да отнеме чужда движима вещ, като деянието останало недовършено по независещи от него причини .
На 10 януари тази година около 19.30 ч. в гр. Монтана свидетелката А.Ц.В. тръгнала за работа, като се движела пеша по бул. „Александър Стамболийски“. Тя носела дамска чанта, в която имало 100 лв., удостоверение за самоличност и дебитна карта, а в другата ръка - плик с чадър. По същия булевард минавал и обвиняемият Б.Т.Б., който забелязал жената и възползвайки се от това, че наоколо няма други хора, решил да я ограби.
Свидетелката усетила, че е преследвана от непознат мъж и се опитала да предотврати срещата с него, като на няколко пъти преминавала на друг тротоар. Обаче това не е отказало грабителя от намеренията му. Той настигнал жената, хванал дамската й чанта и започнал да я дърпа към себе си. Пострадалата се възпротивила и го ударила с плика, в който носела чадър. Докато обвиняемият продължил да дърпа чантата, тя успяла да слезе на пътното платно, без да пусне чантата, и започнала да вика за помощ. Свидетели на тази сцена станали пътуващите в минаващия наоколо лек автомобил, които спрели и се притекли на помощ на пострадалата.
След подаден сигнал на телефон 112 на мястото пристигнал полицейски патрул и обвиняемият бил задържан. В момента той е в ареста с наложена най-тежката мярка за неотколение.
29.04.2016, 15:00 часа
1957 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha