Фирми ще делят печалбите си с община Монтана

Фирми ще делят печалбите си с община Монтана Общинските дружества в Монтана, приключили дейността си през миналата година с печалба, ще внесат половината от натрупаните средства в общинската каса, реши местният парламент.
В Монтана има шест общински търговски дружества, които се занимават смедицина, търговия, събиране на отпадъци и привличане на инвестиции. В тях са заети 71 работници и специалисти. 
Три от фирмите - Център по дентална медицина, Медико-техническата лаборатория и Технологичен парк са завършили 2015 г. със загуби за около 20 000 лева. Паркът, който е изграден със средства от ЕС, обаче в последните години привлече над 10 млн. лева инвестиции, с които се строят два търговски центъра и нов завод.
Останалите дружества – Общински пазар, Медицински център и Депо за битови отпадъци са реализирали 161 000 лева печалба. Половина от тази сума ще бъде внесена като дивиденти по сметката на община Монтана, решиха съветниците. 
Средствата ще бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата на града и селата в района, заявиха от местната управа, цитирани от „Труд”.
 
02.05.2016, 14:51 часа
1518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha