Община Враца приканва жителите да се включат в пролетното почистване

Община Враца приканва жителите да се включат в пролетното почистване Община Враца организира пролетно почистване, което ще се проведе на 14 май /събота/ от 12 часа. 
В тази връзка се призовават всички граждани, фирми, училища, детски градини и неправителствени организации активно да се включат в инициативата. Необходимо е всяка група, която изяви желание, да уведоми за участието си и за територията или мястото, където ще почиства на тел. 092/62 25 86 или на сайта на община Враца. Раздаването на чували и ръкавици на заявилите желание за участие ще се извършва от 11 до 13 май в кабинет № 8 на община Враца. 
За нормалното провеждане на инициативата в града ще патрулират деца-еколози, които ще оказват съдействие при необходимост за осигуряване допълнително на чували и ръкавици и обезпечаване своевременно на превоз на събраните отпадъци. 
Събраната смет от почистването трябва да се събира до контейнерите за битовите отпадъци или в чували до тях, с изключение на едрогабаритните такива. Желателно е използването на цветните съдове за разделно събиране на отпадъци по предназначение. Едрогабаритните отпадъци (дивани, канапета, фотьойли, санитарен фаянс, тоалетни чинии, матраци, дюшеци и др.) да се поставят до съдовете за битови отпадъци. 
Премахването на дървета и кастренето на клони да се извършва само след разрешение от отдел „Публична инфраструктура и околна среда” при община Враца, съгласно наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Враца.
Допълнителна информация  относно пролетното почистване може да бъде получена на телефон 092/624 581, вътр. 257, 251 и 283 или в сайта на общината. 
04.05.2016, 11:03 часа
1519 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha