Шивачка осъди шефовете си за забавени заплати

Шивачка осъди шефовете си за забавени заплати Врачанка осъди шефовете си от шивашкото предприятие „Вратица“ за неизплатени заплати, научи BulNews.bg. Делото срещу фирмата, която има лоша слава относно изплащането на възнагражденията към служителите си, се гледа преди дни от районния съд в града. Врачанката Д.Т. поиска от магистратите да накарат управителя на шивашкото предприятие Илия Кьосов да й плати дължимото.
От документите по делото става ясно, че жената не работи във фирмата от края на миналата година, но до този момент не била получила пари за близо година и половина положен труд. По думите на Д.Т. забавените заплати са за периода от юли 2014 г. до ноември миналата година. По нейни изчисления парите възлизали на 6 100 лева заплати и 800 лева обезщетение.
Според управителя на шивашката фирма обаче парите, който й дължал, не били толкова много, а едва половината. По думите на Кьосов, чистите пари, които трябвало да й плати още при напускането, са в размер на близо 4 500 лева.
Шивачката не могла да докаже пред съда размера на брутното си трудово възнаграждение, за което претендирала и затова магистратите уважили иска й частично. Съдебният състав осъди  ”Вратица-Враца” да заплати на Д.Т. 3 601 лева трудово възнаграждение, като чиста сума за получаване след приспадане на законоустановените удръжки и получените аванси, и 727 лева обезщетение. Решението може да се обжалва пред врачанския окръжен съд.
06.05.2016, 08:25 часа
3033 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha