Половината американци предпочитат Тръмп пред Клинтън

Половината американци предпочитат Тръмп пред Клинтън Около половината от жителите на САЩ смятат да гласуват на президентските избори за милиардера Доналд Тръмп не защото споделят възгледите му, а за да не бъде избрана бившата първа лейди Хилари Клинтън. Това показва допитване, извършено съвместно от агенция Ройтерс и международния социологически център Ipsos ("Ипсос"). Почти 47% от допитаните ще пуснат бюлетина с името „Доналд Тръмп“, защото не искат държавата да бъде оглавена от Хилари Клинтън, която бе предишният държавен секретар (външен министър) на САЩ.
Около 43% от анкетираните споделиха, че им допадат политическите възгледи на Тръмп. Около 6% обясниха, че Тръмп просто им харесва като личност. Същото впрочем важи и за лагера на Хилари Клинтън. 46% от допитаните казаха, че ще гласуват за нея, само защото не искат да видят Тръмп като президент. 40% са съгласни с нейната политическа позиция, а 11% я харесват заради личните й качества.
Според Лари Сабато, ръководител на Центъра за политика към Университета на щата Вирджиния, подобни резултати показват „дълбокия идеологически разкол в САЩ, където хората с все по-големи опасения се отнасят към представителите противоборстващите политически партии". 
06.05.2016, 14:03 часа
823 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha