Пагубни съвети за секса. Не ги следвайте!

Пагубни съвети за секса. Не ги следвайте! Секс съвети можете да чуете от къде ли не. Най-вече ширещите се градски легенди за секса могат да съсипят интимния ви живот, ако им се доверявате. Невинаги трябва да приемате и съветите от приятелки, защото в крайна сметка сексът е индивидуално преживяване със своите особености. Онова, което се харесва на един, може да изглежда ужасно за друг. Едно е сигурно – има съвети за секса, които в никакъв случай не трябва да следвате, защото са вредни за връзката. Кои са те?

„Правете секс, дори да не ви се прави!“
Кому е нужно да правите нещо, което не желаете, още повече секс? Много хора смятат, че по този начин ще спасят връзката си, но не е така. Ако наистина нямате настроение, по-добре не го правете, защото в противен случай половинката ви ще се чувства сякаш прави секс с кукла.

„Старайте се да свършвате заедно!“
Ето от такива съвети някои хора изпадат в депресия и смятат, че не си пасват в секса с партньора си. Сякаш единственото, което има значение е дали свършвате едновременно или не. Има къде-къде по-важни неща в леглото. Можете да си доставите удоволствие по различни начини и крайният резултат да е не по-малко вълнуващ.

„Ако е писано ще стане от само себе си!“
Такива псевдосъвети могат да се чуят по повод не само съвместимостта в леглото, но и за връзката по принцип. Ако някой ви съветва да се оставите по течението, да не полагате усилия и да си действате така, както сте си действали докато сте били необвързани, пък да става каквото ще – не му вярвайте! Връзката и сексът са непрестанно взаимодействие, което изисква комуникация, сработване, симбиоза и желание. Може и да си кажете „Да става каквото ще!“, но само ако преди това сте направили каквото е нужно по силите ви.

„Правете секс, за да решите всичките си проблеми!“
Сексът може и да помага, но не е единственото решение. В много случаи дори изобщо не е решение, а отлагането му. Комуникацията и волята за решаването на проблемите са начините за преодоляването им, а не сексът сам по себе си. Колкото по-скоро разберете това, толкова по-добре за връзката ви, както духовна, така и физическа.

Правете като нас!“
Можете да чуете това от устата на приятелка или близък човек, но не бързайте да се доверявате. Онова, което е помогнало на друга двойка, не е задължително да помогне и на вас. Всяка връзка има нужда от индивидуален подход, защото участниците в нея са различни. Бъдете по-аналитични и вглъбени в собствените си интимни отношения и не прибързвайте с прилагането на чуждите модели и примери.
07.05.2016, 14:33 часа
1911 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha