Наш шофьор пипнат с 24 кила хероин от немската полиция

Наш шофьор пипнат с 24 кила хероин от немската полиция

Рекордно количество хероин скрит в специални тайници и акумулатора на камион, пътуващ по трасета Петрич - Сърбия - Германия задържаха немските власти. Шофьорът от петричкото село Самуилово е арестуван с 24 килограма хероин, укрит в ТИР-а му, съобщи „Струма Ком”.
Арестът станал няколко дни преди в капан в Белград да паднат петричаните Емил Йосков - Кемчо и две момичета, които са били използвани за прикритие на 2.200 кг. хероин, скрит в акумулатора на колата на една от младите жени. Преди дни в Германия е арестуван и автомонтьор от Петрич, за когото казват, че също е част от големия хероинов канал.
Според чуждите служби става въпрос за организиран канал за трафик на наркотици по трасето Петрич-Сърбия-Германия. Каналът функционира успешно от около 5-6 години като смазана машина, в която участва доставчик на дрога от петричко село, чийто основен бизнес е внос на автомобили.
Доставчикът-бизнесмен се снабдявал с хероина от Близкия изток и Турция по друг отработен канал. Схемата продължава изпечен майстор на акумулатори отново от петричко село, който изработва акумулаторите, така че дрогата да не бъде видяна при проверка от митнически скенер, коментираха хора от ъндърграунда. Акумулаторите се изпразват отдолу, а отгоре функционират като такива, облепват се с фолио, за да не ги "прониже" скенера и така каналът е действал от години. Това пишат чужди издания, описващи действащия канал с активно участие на петричани в него.
Сърбите проведоха операция "Цунами" и заловиха някои от играчите. Заедно с петричаните Кемчо, Мария и Силвия бе задържан и софиянец, за когото се твърди, че е мозъкът на операцията по износ на хероина от Петрич към Германия, той бил в пряка връзка с местния доставчик на дрога и контролирал движението на автомобилите с хероин по трасето към Германия.
Веднага след ареста на Кемчо и компания в ъндърграунда се заговори, че сърбите са ги заловили заради предателство по веригата, някой изпял цялата схема.
Преди техния арест бе задържан и шофьорът от Самуилово с голяма пратка, която трябвало да бъде разтоварена на германско-швейцарската граница, където го очаквали други по веригата. Според запознати, много мулета от България са участвали във въпросния наркоканал, по който работят германските служби. Явно разследването на Балканския наркоканал не е приключило, тъй като около Кемчо, Силвия, Мария от Петрич и софиянецът няма никакви новини. Те все още са в предварителен арест в Белград, няма присъда, нито насрочени дела.
Говори се, че по 10 години минимум ще получат Кемчо и софиянецът, а момичетата ще бъдат освободени, тъй като в хода на разпитите станало ясно, че те не подозирали какво съдържа акумулатора.
Изненадващо преди дни е арестуван и автомонтьор от Петрич, който също е заловен с хероин в Германия. Явно е, че организаторът на канала продължава да действа, а мулетата му едно по едно попадат зад решетките.

09.01.2017, 15:59 часа
693 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha