Спреният заради Делян Пеевски търг за "Хемус" е спечелен отново от свързвани с него фирми

Спреният заради Делян Пеевски търг за "Хемус" е спечелен отново от свързвани с него фирми Фирми, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски, печелят отново търга за участък от "Хемус", спрян шумно преди около година от премиера Бойко Борисов по подозрения, че е спечелен именно от фирми на Делян Пеевски и Валентин Златев.
Агенция "Пътна инфраструктура" днес съобщи, че за изпълнител на 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза е избрано обединението "ХВП Ябланица", в което участват фирмите "Хидрострой", "Водстрой 98" и "Пътстрой Бургас".
Зад трите фирми официално стои бившият пътен шеф от времето на НДСВ и ДПС Велико Желев. Той купи свързваната с депутата Делян Пеевски "Водстрой 98" миналата година, но според представители на строителния бранш сделката е фиктивна. Те печелят търга с цена от близо 55 млн. лв. без ДДС.
Обединението трябва да проектира участъка за 180 дни и да го изгради за 730 дни, което означава, че отсечката ще е готова най-рано през 2019 г.
В началото на 2016 г. премиерът Бойко Борисов спря търга за магистрала „Хемус“ заради "витаещи съмнения", че избраните изпълнители са свързани с шефа на ЛУКойл България Валентин Златев и депутата от ДПС Делян Пеевски.
09.01.2017, 19:00 часа
1395 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha