Ето кой спечели фестивала на духовите оркестри във Вършец

Ето кой спечели фестивала на духовите оркестри във Вършец Духов оркестър при Средно училище „Св. Климент Охридски” в Ловеч спечели 10-ия Национален преглед на духовите оркестри и мажоретни състави „Димитър Пеев” във Вършец. Рекорден брой оркестри – девет, и четири мажоретни състава, взеха участие  в юбилейното издание на конкурса. 350 ученици от страната се надсвирваха в курортния град. Всеки от съставите изпълни по избор марш, хоро и пиеса. Журито, председателствано от Станислав Почекански, председател на Съюза на музикалните и танцови дейци, и диригентите Пламен Бързийски и Иван Денов трудно определиха призьорите. Духовият оркестър от Ловеч, с ръководител Тотко Родашки спечели първо място и парична награда от 300 лв.:
"Изключително сме щастливи и удовлетворени от първата награда", каза Тотко Родашки.
На второ място е духовият оркестър при Средно училище „Емилиян Станев” /Велико Търново/, а трети остана Общинският детско-юношески оркестър от град Долни чифлик. Те получиха от Община Вършец по 200 и 100 лева награда. За първи път в историята на прегледа бе дадена специална награда от Съюза на музикалните и танцови дейци, в размер на 400 лв. Тя бе връчена от Станислав Почекански на Духов орекестър „Дефилир” при Средно училище „Иван Вазов” /Вършец/, с ръководител Николай Пеев.
"За това, което те направиха като израстване, за това, че вече 10 години тук е форумът на всички ученически духови оркестри", каза Станислав Почекански. 
Кметът на Вършец Иван Лазаров поздрави участниците в 10-ия Национален преглед на духовите оркестри и мажоретни състави „Димитър Пеев”.
 "Фестивалът е уникален. Стремим се да поддържаме тази традиция", заяви той.
07.05.2017, 14:12 часа
2717 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha