200 милиона лева ни струва оградата по границата с Турция

200 милиона лева ни струва оградата по границата с Турция Около 200 милиона лева струва оградата по границата с Турция. Това заяви пред БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Оградата е готова - общо 234 километра. 33 километра от тях изградени при кабинета "Орешарски", натърти Цветанов. Реакцията му е отговор на обвиненията на БСП, че оградата не изпълнява целта си, а отпуснатите от ЕС 160 милиона евро за справяне с мигрантския поток не се усвояват. С противоречиви данни и заядливи реплики в последните дни се замерят премиерът Бойко Борисов и лидерката на БСП Корнелия Нинова.
В момента имаме едно възпиращо съоръжение. Много ясно е разписано кой и как възлага в какви параметри да бъде изградено защитното съоръжение. Близо 200 млн. лева са изразходвани, при трудно достъпна местност е изградена едноредова ограда. Всичко е на база експертиза от хората, които имат наблюдения на терен, каза Цветанов. БСП постигнаха целта си, говорим за оградата, говорим за 160-те милиона. БСП казаха, че няма усвоено 1 евро от тези 160 млн., което е лъжа. 103 млн. евро са със сключени договори. Водим разговори при стартирани процедури да ни бъде удължен срока за усвояване, защото ЕК вижда какви усилия сме положили, добави той.
Изтегляме КАТ от "Дървеница", там всеки министър на МВР има дела за реституционни претенции. За да се реши този проблем, ще създадем място за София-град и София-област. Ще облекчим потока от автомобили, който се натрупва там, каза още Цветанов.
Вчера, след съвещание в МВР с участието на премиера Борисов и вицепремиера Томислав Дончев бе съобщено, че МВР започва да раоти за намаляване на бюрократичните процедур, за въвеждане на повече еллектронни услуги. Освен това бе съобщено за планиран ремонт и освежаване на базата на столичния КАТ в квартал "Дървеница". За нейното затваряне и построяване на нова база на КАТ извън града се говори от няколко години, без да е направено нищо конкретно.
11.06.2017, 12:00 часа
927 1
Коментари

Уточнение

11.06.2017, 21:38 часа
На нас данъкоплатците "ни струва", а на вас айдуците не ви струва и лев, а е приход.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha