Депутатите от ГЕРБ Враца са оптимисти за спасяването на врачанската болница

Депутатите от ГЕРБ Враца са оптимисти за спасяването на врачанската болница Депутатите от ГЕРБ Враца Петя Аврамова и Красен Кръстев са оптимисти за съдбата на врачанската болница „Христо Ботев“ и смятат, че управителят й Орлин Цветков ще може да я изведе от тежкото финансово състояние. Днес Аврамова прогнозира, че най-вероятно в края на септември ще стане ясно колко голям кредит ще поеме лечебното заведение, за да разплати натрупаните към различни фирми задължения.
Според депутатката с отпуснатия кредит ще се погаси част от натрупаните задължения в размер на 12 млн. лева. Тя поясни, че в момента текат преговори с финансови институции, за да се определи размера на кредита и вноските, които болницата ще може да погасява. Ръководството на здравното заведение предвижда кредитът да бъде обезпечен със залог на дълготрайните материални активи и бъдещи вземания на болницата, покриващи 120% от размера на отпуснатия кредит.
За спешната необходимост от поемането на дълга се заговори още в началото на годината. Разчети показват, че това е начинът да бъде спасено здравното заведение. Малко по малко МБАЛ „Христо Ботев” си стъпва на краката, но борчовете затрудняват работата на лекарите.
10.07.2017, 14:51 часа
2279 1
Коментари

путио маринкин

10.07.2017, 18:09 часа
абе сириус елитком пъдари у мбал майка ви ше еба у пичката объсана!пари на 4 месеца емиле ломски гей къде е нафтата нема спирта!ей очилат циганин у сириус ще те одерем жив бе боклук!панчев ще те заколем с мачете!емиле вади баретите мангали ей пъдари!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha