Северозападен ловен събор ще се проведе в Чупрене

Северозападен ловен събор ще се проведе в Чупрене Ловно-рибарско сдружение "Миджур"- село Чупрене съвместно с Община Чупрене и Национално ловно- рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" организират "Четвърти Северозападен Ловен събор Чупрене 2017", който ще се проведе на 9 и 10 септември /събота и неделя/ във видинското село.
Първият ден е посрещането на официалните гости и от 14 часа е откриването, освещаване на знамето и раздаване на курбан. Всички гости ще могат да се насладят на местни ястия, чеверме. Ще има няколко състезания първия ден- теглене на въже, стрелба с въздушна пушка за деца и жени. Черешката на тортата ще бъде киноложка изложба на ловни породи кучета. Съдиите ще бъдат от сръбска страна. Вечерта ще бъде теглена томбола с много атрактивни награди, разкрива ръководителят на сдружението Владислав Антонов.
На желаещите да прекарат една незабравима нощ сред природата в подножието на Чупренския Балкан се осигурява място за разполагане на палатки.
През втория ден се провеждат паралелно две състезания - състезание "Свети Хуберт’" за купата на Ловно- рибарско сдружение "Миджур’"- Чупрене и състезание в гатер /полигон за обучение/ за кучета, работещи по дива свиня. Предварителните записвания се отнасят само за надпреварата за гончета в гатер.
В състезанието "Свети Хуберт" съдии ще бъдат Любомир Катронски и Иван Маринов. При гатера реферите ще бъдат от сръбска страна.
Наградите и за двете състезания ще бъдат: за първо място- 100 лева, купа, медал, грамота; за второ място- 50 лева, купа, медал, грамота; за трето място- 30 лева, купа, медал и грамота.
"Вторият ден ще бъде интересен за ловците, докато през първия ден може и да не си ловец и пак да ти бъде интересно. Много щандове ще има. Всички атракциони и щандове ще бъдат в центъра на село Чупрене".
Състезанията ще се проведат на полигоните на входа на селото. 
"Приканваме хората да посетят нашия събор, защото е доста интересен, а и самият край ни е много красив. Хората са дружелюбни и гостоприемни", допълни Владислав Антонов./Радио Видин
17.08.2017, 15:49 часа
1551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha