Зрелостничка от Белоградчик с почетно отличие „Национална диплома“

Зрелостничка от Белоградчик с почетно отличие „Национална диплома“ Зрелостничката Силвия Кутлева от СУ "Христо Ботев"- Белоградчик получи почетното отличие на Министерството на образованието и науката "Национална диплома”.
Церемонията по връчването бе проведена в училищната сграда и събра приятели, роднини, преподаватели на Силвия. На нея присъстваха дядото и бабата на зрелостничката - Георги Иванов и Вергиния Георгиева, класната ръководителка, учители и съвипускници.
Награда от такова естество е първа в историята на училището. Освен това към този голям успех Силвия прибавя и едно друго много сериозно отличие за тази година - І-во място и "Златен диплом" в Национално състезание по български език и литература, като предишни години е била носител на сребърен и бронзов диплом. Значимостта на успеха е още по-голяма, имайки предвид факта, че само 15 от всичките 28 области имат участници в Националното състезание. Белоградчишкото момиче е единствен участник от цяла Северозападна България.
Поздравителен адрес към Силвия отправи кметът на общината Борис Николов.
"За мен е чест и удоволствие най-сърдечно да Ви поздравя с връчването на почетното отличие на МОН "Национална диплома". Така Вие се нареждате сред малцината ваши връстници от цялата страна, получили тази награда. Отличният успех, както на зрелостните изпити, така и през целия период на  обучение в белоградчишката гимназия, със сигурност е плод на много труд  и лишения. Но това пък Ви позволи да завършите по блестящ начин, наистина един много важен етап от развитието на човека - ученическите години, когато се формира характера, мирогледа и личността.  Вие демонстрирахте и активна обществена дейност - участие в училищния живот, в работата на Детски комплекс - Белоградчик,  организацията и провеждането на общински мероприятия.
Желая Ви и занапред да преследвате все така високите си цели и амбиции. Работете активно за формирането у вас на качества, които да бъдат в унисон със съвременните европейски и национални тенденции на развитие. Желая Ви здраве, нови успехи и победи!", се казва в поздравлението на кмета.
Думи в знак на благодарност отправи и председателят на общинския съвет Мирослава Чавдарова и подари букет свежи цветя. Поздравителен адрес от началника на РУО – Видин Таня Петрова бе поднесен от старши експертът Владко Вълчев.
На въпрос за това коя е най-голямата й мечта, Силвия бе лаконична: "Да бъда здрава, успешна и щастлива". Бабата Вергиния Георгиева, която има 38 години педагогически стаж в НУ "Васил Левски", смята, че може би има известен принос в израстването на Силвия, благодарение на своята взискателност и високи критерии в областта на образованието.Според директорката на СУ „Христо Ботев” Цецка Нешева да имаш такъв ученик е въпрос на чест и привилегия.Така името на Силвия Кутлева бе записано в Летописната книга на училището, а също и в Регистъра на Министерството на образованието и науката, което несъмнено ще доведе до издигане имиджа и авторитета на местното учебното заведение, коментираха от община Белоградчик.
25.08.2017, 15:57 часа
1389 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha