Калин Каменов призна: Ники Турчето не е вложил нито лев в концесията на подземния паркинг на пл. „Христо Ботев“ във Враца

Калин Каменов призна: Ники Турчето не е вложил нито лев в концесията на подземния паркинг на пл. „Христо Ботев“ във Враца Кметът на Враца Калин Каменов официално призна, че Ники Турчето не е вложил нито един лев в концесията на подземния паркинг на пл. „Христо Ботев“ в града, установи разследване на информационна агенция BulNews.bg.
Потвърждението за този факт е в отговор на питане от управителя на медията до градоначалника, направено през юли на сесия на общинския съвет. В документа, подписан от Калин Каменов, черно на бяло пише, че фирмата на Турчето „Никем газ“ ЕООД е задължена, съгласно договора за концесия, да инвестира през първите 10 години 174 000 лева без ДДС и към този момент не е вложила нито лев в обекта. Оправданието на Калин Каменов е, че тези години все още не са изтекли и затова парите все още не били инвестирани. На принципния в други ситуации кмет от ГЕРБ изобщо не му прави впечатление, че договорът е подписан на 27.01.2012 г. и оттогава са минали цели 5 г., без концесионерът да е вложил дори 1 лев в стопанисвания от него общински имот.
В питането на управителя на BulNews.bg имаше и въпроси дали Ники Турчето е предоставял до 31 март задължителните ежегодни писмени отчети за реализираните приходи от паркинга и дали е назначил 6 човека на работа в обекта. В отговора на Калин Каменов в едно изречение е посочено, че това е направено.
Тъй като е публично известно, че Ники Турчето контролира кмета на Враца, останаха съмненията, че Калин Каменов прикрива своето гуру и затова медията ни изпрати питане по програмата за достъп до обществена информация с искане да разгледаме документацията в досието на концесията. В законовия срок получихме писмен отговор от зам.-кмета Петя Долапчиева, в който ни разрешаваха да получим исканата от нас информация.
На практика обаче стана точно обратното. Когато репортерът на BulNews.bg отиде в общината, на него му е било отказано да получи достъп до досието, а са му предоставени само копия от  справки, от които личи, че са платени концесионните такси - нещо, което изобщо не е будило съмнение и не е сред горещите въпроси по този договор.
Тази тайнственост на практика потвърждава нашите съмнения, че договорът за концесия на подземния паркинг не се изпълнява и затова информационна агенция BulNews.bg ще използва правото си да подаде официален сигнал до определени институции, които имат правомощията да извадят истината на показ. Цялата общественост във Враца иска да види с очите си дали принципният кмет на града Калин Каменов ще събере решимост и да поиска от общинския съвет концесията да бъде прекратена. Може би идва времето, когато той ще трябва да направи трудния избор дали да стане клиент на прокуратурата за безстопанственост или да се еманципира от влиянието на Ники Турчето… 
30.08.2017, 10:08 часа
15181 7
Коментари

Sony

30.08.2017, 14:39 часа
Време е за нов кмет! Сине Пурков, за нищо не ставаш. Те такъв не сме имале.

Баце

30.08.2017, 13:03 часа
Кметчеее, тия баце окрадоха паветата от "Ив. Ботева".....

До Врачанина

30.08.2017, 11:46 часа
Много си прав Бате, Криводолския айдук и сегашното недоразумение за кмет,правят всичко възможно да досъсипят града! Вижте само ремонта на ул."Ив.Ботева"-това е ярък пример на некомпетентност,която не граничи с престъпление,а е престъпление към врачан

Врачанин

30.08.2017, 11:16 часа
От Бубев, лека му пръст, Враца кмет не е имала, но такава пародия, като сегашния е направо срам.

Skromen мирянин

30.08.2017, 10:49 часа
Много добър текст ! Турчето и др. нему подобни чорбаджии знаят само едно - далавери и лапачка. Ако кметът Каменов наистина има някакво самоуважение, все още не е късно да го запази.

Фен

30.08.2017, 10:46 часа
Калине, режи до здраво, ако искаш да спасиш града от задкулисието. Само да не са те оплели и тебе в схемите, че тогава ще гориш в ада!

вещ

30.08.2017, 10:18 часа
Освен, че не е вложил нито лев, краде ток за подържене на паркинга!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha