Лекари, спасители и полицаи окупират "опасен" язовир край Видин

Лекари, спасители и полицаи окупират "опасен" язовир край Видин На 20 септември от 11 часа на язовир "Божурица" в курортната местност край Видин, пожарникари ще проведат демонстрация за действия при обилни валежи и повишено ниво на язовира. Занятието е с цел подобряване на взаимодействието между на звената на Единната спасителна система, в която участват пожарната, полицията, спешния център и Българският червен кръст. Освен служители на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Видин, в учението ще участват и представители на звеното „Специализирани оперативни дейности“ към дирекцията в Монтана, Центъра за спешна медицинска помощ във Видин, Българския червен кръст и доброволните формирования в Брегово и Грамада, каза директорът на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Станислав Генчев.
„Доста грандиозно, доста сериозно мероприятие. Там сме предвидили няколко оперативни участъка. На първо място ще бъде са спасяване на бедстващи хора в самия язовир, спасяване на гражданин, който е попаднал в безпомощно състояние в преливника, изграждане на допълнителна защитна стена от колегите от доброволните формирования. Ще покажем възможностите на един мощен хидромодул, който би помогнал при евентуална висока вода за отводняване на сгради и намаляване нивото на язовира от колегите от сектора „Специализирани оперативни дейности“ към РД ПБЗН- Монтана. Иначе отново на дневен ред ще бъде подготовката и взаимодействието по отношение защитата на населението при високи води“, заяви Генчев.
Преди провеждането на учението, е предвидена тренировка на областния щаб за защита при бедствия и за взаимодействие с Националния щаб, допълни комисар Генчев.
18.09.2017, 11:20 часа
2847 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha