Без дебат: Депутатите избраха зам.-председател на Комисията за финансов надзор

Без дебат: Депутатите избраха зам.-председател на Комисията за финансов надзор Парламентът одобри с голямо мнозинство и без дебат бургаската депутатка Диана Йорданова да стане зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Така тя ще напусне Народното събрание, за да заеме новия пост. Това ще се случи след полагането на клетва пред парламента, която обаче бе отложена за друг ден, съобщава "Флагман".
Йорданова ще е с ресор „Осигурителен надзор” и ще контролира пенсионните фондове.
Одобрена беше кандидатурата и на Бойко Атанасов, който става зам.-председател на КФН с ресор „Надзор на инвестиционната дейност”.
Номинациите на Диана Йорданова и Атанасов бяха гласувани „ан блок”. „За” бяха 117. 6 гласуваха „против” и 23 – „въздържал се”. Дебат в пленарна зала изобщо нямаше.
Подобна беше и ситуацията при изслушването в ресорната парламентарна комисия. По всичко личи, че подкрепата за двамата бе предварително договорена, включително и с част от опозицията.
ДПС по всяка вероятност са дали подкрепа за кандидатурите. Неофициално се смята, че сделката с тях е свързана с Бойко Атанасов, който е бивш шеф на Националната агенция по приходите и е считан за близък до партията на Доган.
След напускането на Диана Йорданова се очаква депутат на нейно място да стане общинският лидер на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков. Дали обаче това ще стане, предстои да видим, тъй като в морския град има индикации за вътрешно-партиен конфликт.
11.10.2017, 11:26 часа
228 0
loading...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha