Кардиолог от Александровска болница: Най-болните хора живеят в Северозапада

Кардиолог от Александровска болница: Най-болните хора живеят в Северозапада С най-висока смъртност у нас са хората в Северозападна България. Два пъти по-висока е смъртността там, отколкото в София, съобщи в студиото на „Денят започва“ началник Клиника по кардиология в УМБАЛ „Александровска“доц. д-р Добрин Василев.
„Най-болни са хората в Северозападна България. Причината за това е до голяма степен е от мисленето в този регион“, коментира специалистът. Шефът на кардиологията в болница „Александровска“ уточни още, че българският лекар не е обучен да общува с пациента. Медиците не могат да информират коректно за състоянието близките, тъй като това е пропуск в медицинското образование у нас.
„Лекарят е длъжен да информира до степен, която самият пациент прецени, че има право да се даде на близките“, допълни д-р Василев, като уточни, че хората имат свръхочаквания, че всеки пациент може да бъде спасен.
„Медицината напредва непрекъснато, развива се непрекъснато, но все още сме далеч от това да сме богове и от това едва ли не да възкресим умиращия“, посочи специалистът.
12.10.2017, 08:16 часа
4247 1
Коментари

Веган

12.10.2017, 16:11 часа
Докато ядете пилешко ще мрете от рак и сърдечен удар. Ама, да ви е вкусно!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha