В Турция забраниха американските прически

В Турция забраниха американските прически След визовото ограничение, наложено от САЩ спрямо Турция, в южната ни съседка антиамериканските настроения взимат връх. В град Самсун Камарата на фризьорите обяви, че вече е забранена т. нар. „американска“ прическа, съобщи obzornews.bg, позовавайки се на вестник „Джумхуриет“.
В изявлението на съсловната организация се казва, че в името на отстояването на интересите на страната се забранява „американската“ прическа. Става ясно, че всички бръснарски и фризьорски салони на територията на град Самсун са получили инструкции да не извършват този тип подстрижка, пише offnews.bg.
От камарата обясняват, че в бъдеще ще правят само прически, които подхождат на турските традиции и обичаи и вместо „американска“, ще утвърдят „турска“ прическа.
В някои фризьорски салони в Самсун дори бяха окачени надписи: „Тук не правим американска прическа.“
Това не е първия случай на странна реакция в Турция срещу събития, провокирани на междудържавно ниво. Например когато министърката на семейството Фятма Кая беше принудително изведена от Холандия, тъй като се предполагаше, че тя ще провежда агитация преди референдума на 16 април т.г., тогава някои хора в Турция изразиха своя протест със забиване на нож в портокали (оранжевото е националния цвят в Ниската земя).
12.10.2017, 16:35 часа
331 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha