Вижте кои заразни болести мъчат врачани

Вижте кои заразни болести мъчат врачани За изминалата седмица 5 жители на Врачанско са пипнали заразни вируси, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
Един човек е лепнал ентероколит, друг се е заразил със салмонелоза, а трети се е разболял от хепатит А. Какви са болежките на другите двама заразни от инспекцията не уточняват.
Разболелите се от остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица са 21 на 10 000 души, като стойностите са значително под епидемичните и няма потвърдени случаи на грип.
Здравните експерти припомнят, че хепатит А е вирусна инфекция, която може да причини възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, А обикновено протича леко до умерено и продължителността му не е голяма. Инфекцията обикновено се предава чрез заразена вода или храна.
За периода здравните инспектори са извършили 143 проверки по текущ контрол, като  е издадено едно предписание за мероприятия и дейности, във връзка с проверка на използвани биоциди за дезинфекция от професионални потребители. Издаден е един акт за нередовна лична здравна книжка.
19.10.2017, 08:10 часа
1058 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha