В Гърция ще отнемат шофьорската книжка при изхвърлена цигара

В Гърция ще отнемат шофьорската книжка при изхвърлена цигара Значителен брой пътни нарушения в Гърция вече няма да бъдат наказвани с глоба, а с отнемане на шофьорската книжка или регистрационните номера за няколко месеца, написа гръцкият вестник Kathimerini. Освен това бъде въведено правило, според което, ако даден шофьор три пъти наруши определени правила, той ще трябва отново да полага изпит за шофьорска книжка.
Новите правила бяха обявени от гръцкия министър на транспорта Христос Спирдзис, който добави, че пътните нарушители ще плащат само толкова, колкото могат да си позволят. Министърът също така обясни, че плановете на гръцките власти да обвържат размера на глобите за нарушителите към техните данъчни декларации целят да въздействат върху заможните нарушители, които не са застрашени от съществуващите глоби.
„Глобите трябва да бъдат адаптирани в съответствие с доходите, за да се гарантира, че те имат максимално въздействие”, коментира източник от гръцкото транспортно министерство.
Посочените промени в гръцкото законодателство ще бъдат предложени на депутатите за одобрение през идните дни.
Според кореспондент на Българското национално радио, книжки и номера в южната ни съседка ще се отнемат вече за: говорене по мобилен телефон при шофиране, изхвърляне на цигара от автомобила, спиране на места за инвалиди, каране в резервната лента, както и движение на тирове в крайнолява лента.
23.10.2017, 14:51 часа
745 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha