Нова година наближава: Къде колко ще плащаме за куверт?

Нова година наближава: Къде колко ще плащаме за куверт? Около 100 лева средно е цената за куверт в заведение в София за посрещане на Новата 2018 година. В страната тази цена е с около 30 лева по-малко – 70-80 лева, съобщи Бранимир Миланов от Българската хотелиерско-ресторантьорска организация пред bTV.
Поговорката "Ден, година храни" вече не важи, има силен контрол и няма как да ни сервират застояла храна и алкохол на празника, категоричен бе експертът.
В механите в Стария град на Банско цената на новогодишния куверт варира от 100 до 150 лева, като децата се таксуват наполовина. Върбан Даков, собственик на механа, посочи, че за 120 лв. в куверта се включва телешко, свинско, пилешко, микс от салати, а пиенето е на корем – вино и ракия. 
Като цяло собствениците на заведения и хотели са доволни и отбелязват, че кувертите и нощувките за новогодишните празници вече се изчерпват. Хотелиерите очакват повече приходи, а цените на пакетите са с около 11 на сто повече от предната година.
Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма посочи, че нагласите на хората за пътуване преди година са същите като тази година и се очакват около 480 000 души да пътуват по празниците, от които 120 000 ще заминат в чужбина. 
"59 млн. лв. ще се похарчат за пътувания в чужбина, а средната цена е малко под 500 лв. на човек. Това са нищожни харчове, сравнено с милиардите, които ще похарчим по Коледа", каза той.
Драганов добави, че най-големият риск за измами има от така наречените фирми-фантоми. По думите му ако фирмата няма ясен адрес, телефон и данни, за да се свържем с нея, значи нещо не е наред.
13.11.2017, 14:38 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha