Съветник от Реформаторите поиска главата на шефа на онкото Григор Томов

Съветник от Реформаторите поиска главата на шефа на онкото Григор Томов Oбщинският съвет във Враца ще гласува прекратяването на правомощията на Григор Томов като управител на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ във Враца, научи BulNews.bg. Предложението е внесено от сенатора от Реформаторския блок Венелин Петров. Според съветникът мотивите за рокадата са несправяне със служебните задължения от страна на Томов.
Вносителят на докладната стана известен в обществото, след като бе осветен от Комисията по досиетата като сътрудник на мракобесната Държавна сигурност.
Управителят на КОЦ Григор Томов коментира, че е изненадан от докладната. По думите му мотивите на вносителя са прекалено общи и не внасят конкретика в коя област не се справя с работата си. Той предполага, че причините са лични и подозира, че зад предложението се крият няколко човека, които не са доволни от доброто развитие на клиниката по време на неговото управление.
Томов е категоричен, че пред комисията по здравеопазване ще представи данни за моментното състояние на КОЦ-Враца. По думите му центъра няма никакви задължения, работните заплати на служителите са увеличени и се работи по редица проекти за подобряване на техниката.
Томов е начело на Комплексния онкологичен център, след като спечели конкурса през 2016 г. Основните цели на назначението му бяха да спре източването на средства от бюджета на лечебното заведение, като неофициално се очакваше от него да изхвърли от там лабораторията „Алпико“ на Георги Езекиев, с което спести огромни суми на центъра.
Дали ще бъде прието предложението на Петров и Томов ще бъде сменен от поста ще стане ясно на следващото заседание на местния парламент на 28 ноември.
17.11.2017, 17:13 часа
6344 3
Коментари

Драги ми Смехурко

18.11.2017, 14:16 часа
Щом е от така наречените Реформатори, не ми го фали. Я какъв лидер имат, с какво знаме..... смешници жалки, неуспешен опит на Лаборанта от Драгалевци, #404.

симо

17.11.2017, 22:20 часа
А дърва има ли докторе, че иде зима .....

noragami

17.11.2017, 17:48 часа
Дами и господа, тук интригата е друга. Този съветник е бил в комисията на конкурса по избора на Томов и още тогава се говореше че е получил известна и немалка сума. Явно след конкурса не му е била доплатена другата половина.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha