Руският патриарх Кирил се обърна към всички миряни: Слепи ли сте!? Иде края на света

Руският патриарх Кирил се обърна към всички миряни: Слепи ли сте!? Иде края на света Московският патриарх Кирил предупреди цялата руска общественост, че краят на света иде и то съвсем скоро. Това каза православният духовен водач по време на проровед след литургия в храма "Спасителят Христос", пише "Интерфакс". 
По думите на патриарха, съгласно християнството, приближаването на края на света зависи изцяло и единствено от човечеството. Кирил призовава всеки, особено публичните и известни личности, да осъзнаят отговорността си, както и цялото човечество, за да се забави възможно най-много свършека на света. 
"Това вече се вижда съвсем ясно. Трябва да си сляп, за да не видиш края на човешката история, за която се говори в Откровението на апостол Йоан Благослов", подчертал патриархът.
Свещеникът призовал интелигенцията и културните дейци да не повтарят грешките на предците си. "Културата е създадена, за да възвисява човека, а не обратното. В днешно време обаче чрез изкуството няма никакъв възход за човека", коментира той.
20.11.2017, 16:12 часа
1905 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha