Вижте кои са симптомите предвестници на инфаркта

Вижте кои са симптомите предвестници на инфаркта Сърдечните атаки са една от основните причини за ранна смърт в съвременния свят. Въпреки това, преди да се случи трагедията, нашето тяло ни изпраща сигнали, които просто не трябва да пренебрегваме. 
Оказа се, че симптомите за предстоящия инфаркт се проявяват различно при мъжете и жените. Ето 6 знака, които всяка жена трябва да знае, за да запази се предпази възможно най-добре от нея.

Болка в гърба, врата, челюстта и ръцете
Тези признаци може да са объркващи, тъй като инфарктът се свързва предимно с болка в гърдите или в лявата ръка, а не в областта на врата или челюстта. Болката може да бъде прогресивна, остра или внезапна. Може дори да ви събуди в средата на нощта. Ето защо по-добре е да се консултирате с лекар, веднага щом забележите необичайни симптоми.

Oстра болка в стомаха, гадене
Някои сигнали за опасност от сърдечен удар могат да бъдат объркани със симптоми на отравяне, грип или силни киселини в стомаха. Понякога жените изпитват натиск в областта на корема, което в описанието им се сравнява с "слон, който седи на стомаха".

Студена пот
Студената пот е друг често срещан симптом сред жените. Може да изглежда свързан със стреса. Ако преди не сте имали подобни симптоми, по-добре посетете специалист.

Задух и замаяност
Проблемите с дишането, без видима причина, са верните спътници на сърдечен удар. Жените, които са го преживели, казали, че се чувстват като на маратон, макар и да не се движат.

Преумора
Ако дори след дълъг период на почивка се чувствате прекалено уморена и не можете да извършвате прости действия (например да отидете до банята), това е тревожен сигнал и причина да обърнете внимание на състоянието на вашата сърдечно-съдова система.

Болка в гърдите 
Болка в гърдите, дискомфорт, парене, усещане за натиск в гърдите – всички тези симптоми се проявяват независимо от пола.
И все пак някои жени изпитват болка не от лявата страна на гръдния кош, a в цялата област. Ако болката или налягането не изчезнат в рамките на няколко минути, веднага се свържете с лекар.

Забележка: Тези знаци не са гаранция за ранен инфаркт. Въпреки това, тяхната комбинация, както и честата поява на същите симптоми, са достатъчно основание да се консултирате със специалисти.
Своевременната медицинска помощ може да спаси живот. Грижете се за себе си! 
21.11.2017, 16:45 часа
3432 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha