100 безработни младежи започват работа по програма в община Ружинци

100 безработни младежи започват работа по програма в община Ружинци 100 младежи ще бъдат назначени в Ружинци по европейската програмата "Заетост на младежи до 29 години", по която общината е кандидатствала. Проектът на местната управа вече е одобрен. Той осигурява заетост по 8 часа на ден. Общинска администрация Ружинци и дирекция "Бюро по труда" в Белоградчик започнаха съвместна кампания по провеждане на работни срещи с безработните младежи от селата Плешивец, Гюргич, Черно поле, Бело поле и Дражинци за консултиране и обработка на документи. 
"Започва подборът на лицата, които имат право да кандидатстват", каза кметът Александър Александров. "Тази програма я чакаме повече от половин година. В крайна сметка бройките бяха отпуснати. Всички, които отговарят на условията могат да подадат заявления", допълни той. 
С още 153-ма, които вече са назначени в общината по програма „Работа“ и отпуснатите бройки по младежката програма, безработицата, която преди две години беше 75%,  може би ще намалее с една трета, коментира още Александър Александров.
22.11.2017, 11:48 часа
1113 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha