Приеха общия устройствен план на Монтана за следващите 20 години

Приеха общия устройствен план на Монтана за следващите 20 години На днешната сесия Общинския съвет в Монтана прие 28 решения по предложения от кмета Златко Живков. С тях се одобряват кандидатствания по различни европейски и национални програми, промени в стратегически документи, списъци за капиталови разходи, разсрочване на кредитна линия, продажби и предоставяне под наем на поземлени имоти. 
Съветниците дадоха съгласието си общината да кандидатства за „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.” 
С друго свое решение те одобриха съфинансиране за  „Въвеждане на енергоспестяващи мерки за детска ясла № 3, гр. Монтана по проект „Красива България” през 2018 година. То ще бъде в размер на близо 60 хиляди лева.
Частично бе коригиран и списъка за капиталови разходи от тази година.
С промяна на Общинската стратегия за развитие на социални услуг центърът за обществена подкрепа за работа в уязвими   общности“ става държавно-делегирана дейност.
Днес бе одобрен и Общият устройствен план  на община Монтана за следващите 20 години. Той е изработен от „УРБАНАРХ” ДЗЗД – София и определя общата структура и  предназначението  на териториите, техническата инфраструктура, опазването на околната среда и обектите на културно-историческото наследство. Планът е обсъждан с кметовете на населените места и представители на заинтересовани институции, също така е съгласуван с централни и териториални институции.
Общинските съветнци взеха решение за разсрочване на кредитна линия от Общинска банка АД, за да обезпечим временен недостиг на средства по бюджета на община Монтана.
23.11.2017, 16:19 часа
3748 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha