Прокуратурата потвърди информацията на BulNews.bg за разбитата мрежа от проститутки

Прокуратурата потвърди информацията на BulNews.bg за разбитата мрежа от проститутки Специализираната прокуратура потвърди информацията на BulNews.bg за разбитата мрежа от проститутки. Както медията ни ексклузивно съобщи днес, в края на миналата седмица в столицата и Северозападна България е проведена специализирана акция на ГДБОП. 
Служителите на МВР са претърсили адреси във Враца, София и Вършец, на които са установени жени, занимаващи се с проституция. По време на проверката е издирван 30-годишният врачанин Цветомир Павлов. Тъй като мъжът живее в къща в близкото село Паволче, ченгетата са ровили и там.
В понеделник сутринта издирваният сам се е предал на полицията в София и веднага бил арестуван. С разрешението на наблюдаващия прокурор му е взета мярка задържане за 72 часа.
Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на Цветомир и още двама участници в престъпната група за набиране и трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Австрия и Германия.
Събраните доказателства сочат, че групата е набирала и склонявала българки да проституират в страни от ЕС от януари 2016 г., като им е било обещавано да получават по 200 лева на сеанс.
При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на участниците в групата са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации и други доказателства. Иззети са и наркотици. Част от свидетелите и пострадалите от престъпната дейност на групата са разпитани пред съдия.
Днес за тартора на групата Павлов e налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.  На двамата участници в групата е наложена „Парична гаранция“ от по 5000 лева по семейни причини и защото не са осъждани.
 
23.11.2017, 16:50 часа
9765 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha