120 убити и 80 ранени при нападението срещу джамия в Египет

120 убити и 80 ранени при нападението срещу джамия в Египет Жертвите на нападението на бунтовници срещу джамия в северната част на Синайския полуостров в Египет станаха 120 богомолци, а около 80 са ранени, съобщи вестник „Ал Ахрам”, цитиран от ТАСС, като се позова на властите.
Координираното нападение е извършено по време на петъчната молитва в селището Ер Рауд, близо до Ел Ариш – столица на провинция Северен Синай. Терористите обградили джамията от всички страни, взривили самоделна бомба сред молещите се, а след това открили безразборна стрелба по хората. Нападателите обстрелвали и линейките, с които откарвали ранените, пише actualno.com.
Във всички болници в провинция Северен Синай е обявено извънредно положение. Армейски подразделения и полицаи провеждат операция по прочистване на района. Във връзка с нападението президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси свика заседание на съвета за национална сигурност с участието на ръководителите на силовите ведомства. Министерството на вътрешните работи създаде специална комисия за разследване на атентата и нареди всички държавни и обществено значими учреждения да бъдат поставени под засилена охрана, включително джамии и църкви. По заповед на президента в страната е обявен тридневен траур. Засега нито една от действащите в Египет терористично групировки не е поела отговорност за терористичния акт.
24.11.2017, 16:03 часа
685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha