Съветник поиска лично да направи ревизия на онкодиспансера във Враца, колегите му се присмяха

Съветник поиска лично да направи ревизия на онкодиспансера във Враца, колегите му се присмяха Общинският съветник Венелин Петров се опита да защити докладната си за предстоящото заседание на местния парламент, с която иска управителят на Комплексен онкологичен център - Враца д-р Григор Томов да бъде свален от поста. По време на дебатите по внесеното предложение Петров стигна дотам, че поиска лично да направи ревизия на цялостното състояние на Онкото, като за целта му трябвала само стая в центъра и още двама общински съветници, които да му помагат с проверката. Идеята му обаче не срещна одобрение от страна на колегите му, който му напомниха, че не е финансов орган и няма правомощията да направи това. Той може само да поиска справка от управителя и да си направи заключения от нея.
Общинските съветници поискаха да чуят аргументите на Петров за исканата оставка. Те го призоваха да оттегли докладната си и „да не става смешен“ с безумните си предложения. В отговор съветникът изреди 10 точки, по които Григор Томов не се справял със задачите си. Той оспори и трудовото възнаграждение на Томов, което е 5 000 лева. Колегите му обаче напомниха, че заплатата на управителя на здравното заведение е гласувана от общинския съвет, като решението е за всички ръководители на подобни структури на територията на общината.
Петров задае и други необмислени въпроси, на които получи ясен и точен отговор. След като изслушаха аргументите му, местните сенатори дадоха думата на д-р Григор Томов, който отговори на питанията на съветниците и буквално направи на пух и прах теорията, че не се справя със задълженията си.
Общинските съветници се обединиха около идеята, че мотивът за исканата оставка е личен и напълно необоснован. Те коментират, че подобно отношение в местния парламент е недопустимо и за пореден път стават за смях на обществото. Реакцията им обаче още повече разгневи Петров, който категорично заяви, че няма да оттегли докладната си. 
24.11.2017, 16:13 часа
4088 3
Коментари

Ceno s mrasnia prekor

25.11.2017, 11:16 часа
abe hora mnogo ste glupavi ne vijdate li che polovinata obshtiski savet e na iaslata na Tomov,vsichki sa v zavisimosti,koi bolen koi vzema kinti za izmisleni deinosti,na toia darvar sa mu dali da harchi 20 miliona na godina,dali lapat iako

//////////////////////////

25.11.2017, 10:28 часа
kakvo re6enie moje da vzeme toq na snimkata kmeta na tri kladenci toi ne moje da vzeme re6enie da otide do toaltna polkova e glupav

Червен вятър

24.11.2017, 18:54 часа
Вени Бармана от ДС ли се е изказал? Бах ти и боклука. Те такива като тоа, Фотографа феодал от Турканица , са минали през този ненужен съвет, натъпкан с пеликани които само лапат и серат лайна смарделе. Измет.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha