Важно! Стартира приемът за безплатни винетки

Важно! Стартира приемът за безплатни винетки От 1 декември стартира приемът на документи за безплатни винетки за инвалиди, съобщиха от регионална дирекция „Социално подпомагане” във Враца.
Винетните стикери, които бяха предоставени тази година, важат до края на януари 2018 г. Те са безплатни за лица, които имат 50 или повече процента намалена трудоспособност или вид степен на увреждане.
Молби-декларации се подават по местоживеене в регионалните дирекции на институцията. Кандидатите задължително трябва да представят удостоверение за ТЕЛК, лична карта и удостоверение за родствени връзки, ако автомобилът не е на името на инвалида. Към заявлението задължително се прилагат и копие на талона на автомобила, както и от договора за сключена застраховка „Гражданска отговорност”, която важи за следващата година.
До 20 дни след обработване на молбите и получаване на винетните стикери от Областното пътно управление, одобрените ще могат да ги получат от съответната дирекция, съобщиха още Социалните.
Очаква се голям интерес към подпомагането. Справка от миналата година показва, че са били раздадени 6 954 безплатни винетки на лица с увреждания. 
24.11.2017, 16:32 часа
8280 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha