Не успяха да свалят Владимир Христов и Цветелина Дамяновска от зам.-председателските места в общинския съвет във Враца

Не успяха да свалят Владимир Христов и Цветелина Дамяновска от зам.-председателските места в общинския съвет във Враца Общинските съветници във Враца решиха да оставят колегите си Владимир Христов от ГЕРБ и Цветелина Дамяновска от БСП като заместник-председатели на общинския съвет.
Срещу двамата бяха внесени докладни от групата на „Коалиция Народен съюз за Враца“. Отстраняването на Христов бе поискано с основанието, че нарушава Правилника за организацията и дейността на съвета, което се изразява в нееднократно вземане на думата- без да му е предоставено това право, грубо и арогантно поведение в зала и в заседания на постоянните комисии и неколегиално отношение с използване на обидни думи и квалификации.
След прочитането на докладната той коментира, че е разсъждавал дълго върху това и е потресен от колегите си, които явно се шегували с този документ. Според него те са му преписали собствените си грехове, тъй като на предното заседание се държали именно по начина, по който описват неговото поведение.
„Аз ви прощавам, че ме обидихте и, че ми приписахте вашите грешки, но не мога да ви простя сериозния поглед в тази докладна. Вие не можете да затворите устата на нито един от общинските съветници, дори и да ме отстраните от тази синекурна длъжност“, завърши Христов.  
От групата на ГЕРБ категорично заявиха, че няма да подкрепят отстраняването му, защото се изказва компетентно по всички въпроси, изпълнява съвестно задълженията си и не е преминал границите на доброто поведение. Групата на БСП също беше против отстраняването му. Голяма част от съвета бяха на мнение, че искането за махането му е на личностна основа, и общинският съвет и не е мястото за разрешаването на подобни конфликти. Така Владимир Христов запази мястото си с 8 гласа „за“, 21- „против“ и 6-ма въздържали се.
Гласуването за отстраняването на Цветелина Дамяновска също не мина без дебати. Посочените от вносителите на докладната основания за отстраняването й като заместник- председател са системните й отсъствия от заседанията на съвета и работата на постоянните комисии.  
По този въпрос думата отново взе Владимир Христов, който обясни, че за всичките си отсъствия тя своевременно се е обаждала и оправдавала това с документи, доказващи проблеми със здравословното й състояние.
Той буквално редактира докладната на вносителите и заяви, че трябва да имат посочени поне 3 основателни нарушения, а при тях липсват.
Цветелина Дамяновска запаси поста си с 22 гласа „против“, 7 гласа „за“ и 1 въздържал се.
По време на дебатите стана ясно, че е подготвяно искането на оставката на зам.-председателят на ОбС Владислава Лакова. Владимир Христов предупреди за същото да се готви и Иво Христов.
28.11.2017, 12:15 часа
2824 4
Коментари

БКП

28.11.2017, 23:55 часа
Няма го Коцевия фотографина на сватби и погребения да каже някоя велика глупост да се посмееме в заседателната зала. Седалките са меки и се спи много добре. Масиката го замества достойно. Тъп лис с еблива женица.

Олеле Мале

28.11.2017, 16:21 часа
Тези помияри са общински съветници????????? Мастиката е компетентен по всички въпроси и може да обижда всички! Простете му, но той не е не е на себе си, алкохола отдавна му е изпил мозака! А за Цеца или добро или нищо,,,,,

Вики

28.11.2017, 15:32 часа
Не пишете измислици, моля! В този общински съвет никой на злоупотребява с нищо!

bahura

28.11.2017, 14:18 часа
чичо Ейнджъл ще оправи нещата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha