Корнелия Нинова: Когато Борисов говори за БКП, да си извади партийната книжка! Аз не съм била член на БКП!

Корнелия Нинова: Когато Борисов говори за БКП, да си извади партийната книжка! Аз не съм била член на БКП! "Когато г-н Борисов говори за БКП, да си извади партийната книжка и да я сложи отляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да я сложи от дясно. И да види кое ще натежи", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки последните изказвания на премиера, който свърза извадените павета по бул. "Дондуков" със стогодишната партия.
"Ние тук, обърна се тя към седящите до нея членове на ИБ на БСП, не сме били членове на БКП (б.р. - до Нинова бе членът на ИБ Крум Зарков). Вижте хората около Борисов, те си държат партийните книжки, подчерта Нинова. Лидерът на БСП се пошегува, че конгресът на ГЕРБ всъщност е бил "спомен за онова време, което г-н Борисов критикува".
Лидерът на БСП Корнелия Нинова инициира лидерска среща за прехода. Нинова огласи инициативата си на пресконференция на "Позитано" 20. Тя предлага председателите на всички парламентарнопредставени партии да се съберат, за да направят оценка на прехода. Но това да не бъде пиарски ход. Според нея това трябва да стане след като бъде приет бюджета на страната за следващата година. И обърна внимание, че БСП е единствената партия, която на конгрес е давала оценка на прехода.
"След бюджета внасяме вот на недоверие към управляващите и инициирам лидерска среща, за да потърсим съгласие за обща оценка на прехода. От утре всичко за нас е бюджет. Направили сме 149 предложения между първо и второ четене.
По законопроекта за ДОО 46 и за НЗОК – 17. Зад числата стои различната ни визия от управляващите на България. Надяваме се от утре да имаме състезание на идеи, а не наддаване на числа.
Втората тема е промяната в конституцията.
ГЕРБ събира подписи за промяна в конституцията, ДПС събира подписи, ГЕРБ са отказали да подпишат предложението на ДПС. ДПС не са подписали предложението на ГЕРБ. "Обединени патриоти" и "Воля" ги няма никъде. Това наддаване започва да изглежда несериозно", каза Нинова в началото на пресконференцията.
А за лидерската среща добави: "Поставяме си за цел да потърсим съгласие за оценката на прехода, ревизията на прехода, да не бъде еднократен акт и пиарска кампания, да не допуснем да излъжем очакванията на хората, че ще има справедливост и възмездие и всички да се подпишем под общо съгласие. Ако ще го направим, да го направим политически отговорно!"
Веднага след гласуването на бюджета, ще поканим ДПС на разговори за вот на недоверие, каза още тя. „Трябва да уточним две неща – времето, в което внасяме вота на недоверие и за корупция в кои сфери да е. Друга тема, освен корупция, не стои за нас като тема за вот на недоверие“, каза още Корнелия Нинова.
Корнелия Нинова заяви, че въпросът за коалиция БСП - ГЕРБ в левицата е решен окончателно. Тя коментира така въпрос, свързан с декларацията, приета на форума на ГЕРБ. В неделя управляващите решиха, че никога няма да се коалират със социалистите.
Ще чакаме ГЕРБ да узреят достатъчно, за да разберат, че в една демократична страна има власт и опозиция, заяви още лидерът на БСП.
28.11.2017, 14:45 часа
1437 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha