Само в BulNews.bg! Шеф в БФС развенча мита за непорочния Ангел Стоянов и защити младата съдийка

Само в BulNews.bg! Шеф в БФС развенча мита за непорочния Ангел Стоянов и защити младата съдийка Вчера в Монтана се е провела среща с клубовете, на която са се разисквали проблемите на футбола в региона, научи информационна агенция BulNews.bg. На нея са присъствали изпълняващият длъжността председател на Областния съвет на БФС Боян Гергов, председателят на Зоналния Съвет във Велико Търново Бончо Генчев и Антон Попов – заместник изпълнителен директор на БФС. Цялото рандеву е документирано, като записът се пази в редакцията на медията ни.
По време на срещата са коментирани различни теми, сред които и тази за налаганите глоби на отборите и техния размер, който понякога е непосилен, особено за клубове, които са на собствена издръжка. Представителите на Българския Футболен Съюз са съобщили, че се обмисля намаляване или премахване на някои такси в юношеските групи. Хората от отборите си потърсиха обещаните топки и пособия, като са дадени уверения, че който не си ги е получил, ще може да го направи от централата в Монтана.
Основната тема на срещата обаче е била личността на бившия вече председател на ОС на БФС Ангел Стоянов. Антон Попов започнал дискусията  именно с това, като надълго обяснил на клубните представители какво всъщност е станало със Стоянов. Той заявил, че случаят е парадокс в БФС и е бил изненада за всички шефове и по тази причина им е било необходимо време, за да реагират подобаващо. Попов уведомил присъстващите, че Ангел Стоянов е уволнен и лично той е подписал заповедта. Футболният шеф уверил присъстващите, че той  вече няма нищо общо с БФС, като е потвърдил, че има подадена жалба от съдийката Теодора Тодорова и заведено дело в Комисията защита от дискриминацията срещу Стоянов. От КЗД официално вече са поискали становище и документи. Вероятно делото ще е след Нова година.
Противно на твърденията на Ангел Стоянов в някои залязващи медии, че е излязъл „чист“ от футболния съюз, Антон Попов категорично опровергал тази теза. БФС са направили ревизия, след която е установено, че има липса за 6 187лв., за които обвиняват вече бившия счетоводител и за която му е поискано обяснение. Бил е извършен одит и от външна фирма, която е установила, че счетоводството се води на ръка. Интересното в случая е, че са установени още 5 950 лв. други липси. Обяснението на Ангел Стоянов е, че била закупена екипировка, но няма фактура, като е уверил, че ще набави такава. От БФС все още изчакват да бъде представен въпросният документ и най-вероятно скоро ще бъде предаден на Районна прокуратура. Заместник изпълнителният директор на БФС уточнил, че в момента тече проверка и от полицията, откъдето също са им поискали справка.
Антон Попов обяснил на присъстващите и някои казуси, свързани със съдийството и как точно се става съдия. Това е било свързано именно със съдийката Теодора Тодорова, като той потвърди, че след изкаран курс се държат теоретичен и физически изпит. С това той потвърди думите на Тодорова, че е била дискриминирана, тъй като в нейния случай физически изпит не е имало, но въпреки това новите съдии са стартирали.
06.12.2017, 09:57 часа
7020 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha