SOS! Кабинетът приема конвенция за признаване на "третия пол", зрее огромен скандал с Патриотите

SOS! Кабинетът приема конвенция за признаване на "третия пол", зрее огромен скандал с Патриотите Скандална точка е включена в дневния ред на заседанието на Министерски съвет за утре, научи Епицентър.БГ. Като точка 6 е включен "Проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, подписана на 24 април 2016 г."
Става въпрос за т.нар. Истанбулска конвенция, която е подписана от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева в тогавашното ѝ качество на министър на правосъдието, с която фактически се признава третия пол и се вменява в дълг на децата да се соъбразяват с това.
На идеята за ратификация категорично се противопостави вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който призова за широк обществен дебат по темата.
В свое изказване, пак преди Нова година, правосъдният министър Цецка Цачева увери, че ратифицирането на конвенцията няма да доведе до признаване на гей-браковете.
В края на ноември заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова обяви, че България е "на прага" да ратифицира документа.
На специална среща в МП, Ахладова е уверила директора на Европейския институт за равнопоставеност на половете Вергиния Лангбак, че възможността за прилагането на Истанбулската конвенция в целия Европейски съюз ще е сред приоритетите на българското председателство на общността.
Според ВМРО, които излязоха с нарочна декларация срещу ратификацията на конвенцията, "под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“, известна като Истанбулска Конвенция, се налагат учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и се създава възможност за налагане на еднополови „бракове“."
ВМРО – Българско национално движение категорично се противопоставяме на ратифицирането на този документ. Под заглавие за домашното насилие Конвенцията налага учебни програми за изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм и травестизъм. Тя съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите, като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др. училища ще подлежат на санкции, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и баните на момичета и обратно. Войводите изтъкват, че Словакия е спряла всяко движение за ратификация след остра полемика. След опит да бъде тихомълком гласувана разгорещени дебати се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската конвенция. Същото се случва и в Латвия. Унгария категорично и окончателно е отказала ратификация.
Така че не сме само ние единствени - цяла Източна Европа е „взривена“ от Истанбулската конвенция, подчертават от ВМРО. 
02.01.2018, 16:26 часа
933 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha