Социалното министерство оряза парите за болни в Монтана

Социалното министерство оряза парите за болни в Монтана Агенцията за социално подпомагане намали на половина средствата за финансиране на програма „Независим живот” за Монтана от началото на тази година. Информацията бе съобщена от кмета Златко Живков.
През миналата година общината бе един от големите бенефициенти с проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. По него повече от 400 души с различни заболявания са ползвали различни услуги. 150 са имали личен асистент, за останалите са осигурявани специализирани услуги от медицинско лице, рехабилитатор и психолог.
Проектът изтече в края на септември и от октомври финансирането и управлението на проекта бе поето от държавата респективно от Агенцията за социално подпомагане.
След споразумение между община Монтана и агенцията потребителите са намалени до 160. 122 са личните асистенти и домашен помощник до 31 декември.
61 хиляди лева са необходими месечно за финансовото осигуряване на проекта. От държавата са одобрени 28 хиляди лева за община Монтана. Това налага ново предоговаряне с наетите хора. За сравнение досега за 4 часов работен ден един личен асистент е получавали чисто 326 лева, вероятно месечното му възнаграждение сега ще падне до 246, за по-малко работно време.
08.01.2018, 10:15 часа
1334 1
Коментари

ludata

09.01.2018, 17:52 часа
PO DOBRE BEZ LI4NI ASISTENTI TE NE VYR6AT NI6TO
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha