С поетична вечер отбелязаха празника на виното и любовта в Мездра

С поетична вечер отбелязаха празника на виното и любовта в Мездра С литературно четене творците от Литературен клуб “Христо Ботев“ отбелязаха празниците на виното и любовта –Трифон Зарезан и Св. Валентин. По традиция сбирката се състоя в библиотеката на НЧ “Просвета 1925“ в Мездра.
В началото на поетичната вечер главният библиотекар Павлина Русева поздрави присъстващите и представи обобщена информация за зараждането на празника на влюбените и  как се е празнувал в древността и днес в различните части на света.
Светла Дамяновска, гл. експерт „Култура и художествена галерия“ и председател на литературния клуб  представи сборна изложба от репродукции на женски портрети и разказа за българските национални традиции, свързани с отбелязването на празника на Св. Трифон Зарезан.
Литературното четене, посветено на любовта и виното откри младият творец и стажант в PR- екипа на Община Мездра Моника Генова. Младата дама е ученичка в XIIклас на СУ “Иван Вазов“ в Мездра, а амбициите й са да продължи професионалната си реализация в сферата на журналистиката.
Свои произведения представиха и Диана Иванова, Рени Митева, Надежда Нинова, Иванка Начева, Калин Топалски, Тодорка Василева, Милен Димитров, Павлина Русева и Светла Дамяновска.
Доайенът на мездренските поети Иван Алексиев „подари“ на най-новото попълнение в гилдията на творците Моника Генова рецитал на любовен стих, който завърши с падане на колене.
15.02.2018, 16:28 часа
716 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha