Прелестна моделка се парализира от врата надолу след най-обикновено упражнение във фитнеса /снимки/

Прелестна моделка се парализира от врата надолу след най-обикновено упражнение във фитнеса /снимки/ Известната бразилска модзелка Марсел Манкусо била активна спортистка. Понякога 23-годишната красавица прекарвала във фитнеса цял ден. През януари миналата година пада по време на най-обикновено упражнение и чупи гръбначния си стълб на няколко места.
Младата жена дори не можела да извика за помощ.
"Бях във фитнеса. Правех набирания и в този момент прътът, за който бях вързана, се счупи, паднах с глава на земята", разказва Марсел пред The Sun.
Красавицата си спомня, че секунда след падането губи усещане в крайниците и изпада в безсъзнание.
След като е закарана в болница, лекарите споделят ужасяващата диагноза.
"Диагнозата ми беше tetraplegie - инвалидизиране на четирите крайника. Казаха ми, че по всяка вероятност никога няма да ходя", спомня си красавицата.
Още след приемането си в болницата тя преминава през няколкочасова трудна операция. Лекарите подкрепили гръбнака с метални платки, но не давали голяма надежда, че ще се възстанови. Младата бразилка, обаче, не се предала и решила, че няма да се примири.
За три дни успяла да мърда пръстите на краката си. След месеци усилени тренировки и рехабилитация направила и първите си крачки.
"Едва след половин година можех да стъпя на крака. За мен това беше победа. Знаех, че щом съм постигнала това, мога и повече и ще стигна дотам да ходя отново", допълва моделката.
Днес тя води нормален живот. Струва й две години тежък труд и рехабилитация.
"Научих се да ценя и най-простичките неща в живота и съм благодарна за това", признава Марсел.
24.02.2018, 12:30 часа
1388 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha