Мизия пред ново бедствие! Река Скът готова да залее града, кметът нехае /снимки/

Мизия пред ново бедствие! Река Скът готова да залее града, кметът нехае /снимки/ Река Скът покачи драстично нивото си при Мизия, алармираха ужасени жители агенция BulNews.bg. Градът тръпне от страх да не се повтори бедствието от 2014 година.
Притеснените жители заливат редакционните имейли с кадри на река Скът. На тях се вижда, че нивото се е покачило драстично и водите са готови всеки момент да прелеят от коритото и да зелеят мостове. Хората още не са забравили ужасяващия потоп, който не само разруши домовете им, но отне и човешки животи. Днес те отново са на нокти от вероятността бедствието да се повтори.
През последните дни времето се затопли рязко и стопи големите снегове, които натрупаха в областта миналата седмица. Последваха валежи от дъжд, което още повече влоши положението. Язовирите се напълниха и дори преливат. Заради комбинацията от всички тези фактори, Мизия отново се оказва на пътя на водните маси.
Репортер на BulNews се свърза с кмета Виолин Крушовенски, който с монотонен глас на шаман от тибетски манастир обясни, че опасност от наводнение няма.
„Нивото на река Скът в Мизия е далеч от критичните стойности. Опасност няма и не трябва да се всява паника сред хората“, обясни Крушовенски. Той допълни, че от 10 часа днес нивото на водите в реката е в застой.
Твърденията на кмета с в абсолютен противовес с официалната информация, оповестена от държавата днес. Заради преливането на язовири в община Хайредин започна евакуация на жителите на две села – Ботево и Бързина. Разположените около тях язовири – „Рогозен“ 1 и 2 и „Ботево“ са с пълен обем и има опасност от скъсване на стените им.
Именно преливането на язовирите през 2014 беше сред причините за потопа тогава. Зоната около Мизия е водосборна и коритото на река Скът се оказва недостатъчно, за да поеме голямото количество вода.
Веднага след получаването на обезпокоителните снимки се свързахме лично с областния управител на Враца Малина Николова. Тя заяви, че към момента няма информация за критично положение в Мизия, но обеща да разпореди незабавна проверка на ситуацията.
08.03.2018, 14:12 часа
12705 2
Коментари

Bosashki

08.03.2018, 20:18 часа
Ne se spravqm s rabotata tazi dlujnost ne e za men ne moga da rukovodq firma kato Napoitelni sistemi , nqmam tezi sposobnosti ....

iko

08.03.2018, 15:28 часа
Боко тиквата ще ги спасява
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha