Нови два язовира край Хайредин преливат, бедственото положение остава

Нови два язовира край Хайредин преливат, бедственото положение остава След снощните обилни дъждове язовирите "Гервански геран" и "Езерска падина преливат". Това каза кметът на община Хайредин Тодор Алексиев, където бедственото положение продължава поредно денонощие.
По думите му няма опасност за населението към този момент, но екипите са готови за реакция, тъй като не се знае колко вода ще прелее към населените места.
„Монтирахме вече втори сифон на стената, днес ще бъде монтиран и трети. Екипи на гражданска защита и пожарната прекратиха изпомпването с хидрофорни помпи на язовир "Рогозен". Нивото е спаднало с над метър за 24 часа и водата вече не прелива през преливника. Положението сега е по-добро, но след снощния дъжд след направената проверка двата язовира "Гервански геран" и "Езерска падина" с по 2 м и тази вода ще дойде и при нас“, уточни Тодор Алексиев.
Бедственото положение в община Хайредин няма да бъде отменено докато съществува и най-малката опасност за живота и собствеността на хората, добави кметът на общината.
13.03.2018, 09:31 часа
3823 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha