Ще ни изненада ли времето на прага на пролетта?

Ще ни изненада ли времето на прага на пролетта? Тази седмица до събота включително сериозни валежи не се очакват. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели. 
В следващите дни облачността ще бъде разкъсана, често значителна, на места е възможно да превали особено днес, отчасти в сряда. В четвъртък по-скоро в южните и източните райони на места е възможно да превали.
Температурите през деня слабо ще се понижат и ще бъдат между 12 и 17 градуса, като на запад ще е малко по-хладно, отколкото в източната част на страната. Сутрешните температури ще са положителни.
В петък и особено в събота ще се затопли, ще се усили южният вятър. В първия от почивните дни на места в Северна България хората ще се радват на максимални температури от 25-27 градуса.
 В събота срещу неделя ще вали и ще застудява. 
Следващата седмица, когато настъпва астрономическата пролет, ще бъде по-студено.
Във вторник следващата седмица, а след това и в четвъртък и петък нови средиземноморски циклони, които ще минават според компютърните модели по-южно от страната, ще донесат облаци и дъжд у нас. В края на следващата седмица ще има превалявания от дъжд, като в планините, а и на места в Северна и Северозападна България ще може да се види и сняг, сочи засега средносрочната прогноза за времето.
13.03.2018, 15:50 часа
1239 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha