Компютърен спец от Монтана спечели "Оскар" /снимка/

Компютърен спец от Монтана спечели "Оскар" /снимка/ Българинът Явор Асенов е сред тазгодишните носители на наградата "Оскар". 40-годишният компютърен специалист е част от екипа на филма "Блейд Рънър 2049", който спечели отличието за визуални ефекти. 
Явор Асенов е роден в Монтана, където е завършил Природо-математическата гимназия и Техническия университет в София. В България той е работил години наред в сферата на визуалните ефекти, правил е клипове на наши музикални звезди, работил е и за Формула 1. От 2 години и половина Явор Асенов живее в Монреал, където работи в голяма международна компания. Заедно с колегите си монтанчанинът е участвал в създаването на визуалните ефекти за филма на канадския режисьор Денис Вилньов.
"Блейд Рънър 2049" е научнофантастичен филм, създаден по "Сънуват ли андроидите електроовце?" на Филип К. Дик. Филмът е продължение на култовия филм от 1982 година - "Блейд Рънър". Главният герой в първия филм е изигран от Харисън Форд, а с главна роля в новата лента е Райън Гослинг. Музиката е на Ханс Цимерман. Кинокритици обявиха филма за визуален шедьовър. 
14.03.2018, 15:05 часа
4024 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha