11 медала за видинските математици от международен турнир

11 медала за видинските математици от международен турнир Един златен, 6 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха учениците от видинската природо-математическа гимназия „Екзарх Антим І” от зимния етап на международния турнир "Математика без граници", съобщават от учебното заведение. Учениците с призово класиране в престижната международна надпревара бяха наградени на официална церемония в Математическата гимназия, която започна с връчване на златния медал на петокласника Николай Николаев, който стана първият възпитаник на училището, събрал максимален брой точки в състезанието. Останалите медалисти са:
Петокласникът Николай Николаев спечели златен медал.
Петокласникът Николай Николаев спечели златен медал.
-Александър Перчински 5.клас - сребърен медал;
-Теодор Витанов 5.клас - сребърен медал;
-Александър Мургин 5.клас - сребърен медал;
-Никола Емилов 7.клас - сребърен медал;
-Виктор Витанов 7.клас - сребърен медал;
-Слав Славов 5.клас - бронзов медал;
-Надя Паскова - 6.клас - бронзов медал;
-Радослав Попов 7.клас - бронзов медал;
-Деян Емилов 11.клас - бронзов медал.
Поздравления бяха отправени към всички ученици, на които малко не им достигна да са сред призьорите. Те получиха сертификати за достойното си представяне. От днес вече тече подготовката за следващия пролетен кръг на състезанието, който трябва да се проведе до 31 март 2018 г. За финала, който ще бъде в края на юни и началото на юли 2018 г. в Несебър се класират: медалистите от индивидуалния финал през 2017 г., ако са участвали в поне два от предварителните кръгове; 3% от средноаритметичния брой на участниците в трите кръга на турнира от всяко училище. Международният турнир „Математика без граници” е за ученици на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи:
1 група – 1 клас /започват от Зимния кръг/
2 група – 2 клас
3 група – 3 клас
4 група – 4 клас
5 група – 5 клас
6 група – 6 клас
7 група – 7 клас
8 група – 8 клас
9 група – 9-12 клас
Турнирът се провежда в 3 дистанционни кръга и финално състезание в България:
-Есенен кръг – през октомври;
-Зимен кръг – през януари;
-Пролетен кръг – през март;
-Финал – края на юни/началото на юли.
За финала на турнира се класират първите 20 ученици в общото класиране (сбор от двата най-добри резултата от трите предварителни кръга), но не повече от 3 ученици от едно и също училище от всяка възрастова група. Всички училища участници в турнира получават и правото да определят свои участници във финала с Wild card - 5% от общия брой на участниците в турнира от съответното училище, но не по-малко от 1.
 
19.03.2018, 15:11 часа
959 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha