Самоуправляващ се автомобил уби пешеходец в САЩ

Самоуправляващ се автомобил уби пешеходец в САЩ Безпилотен автомобил на компанията Uber Technologies блъсна жена, която почина впоследствие. Заради инцидента Uber спира тестването на самоуправляващите се автомобили, докато се води разследването, съобщи Блумбърг.
Фаталният инцидент в неделя вечер в Темпи, Аризона, е първият, при който загива пешеходец при катастрофа с безпилотен автомобил. Тези превозни средства се тестват в целия свят, а случилото се може да попречи на усилията за бързото въвеждане на новата технология в САЩ, отбелязва Ройтерс.
Жената пресичала пътя, когато автомобил на Uber, който бил в режим на самоуправление, я удря, уточниха от полицията в Темпи.
Зад волана е имало оператор, допълва Асошиейтед прес.
Жената била закарана в местната болница, където починала от нараняванията.
Катастрофата е станала по вина на загиналата пешеходка, съобщи междувременно вестник "Сан Франциско кроникъл", цитиран от ТАСС. Местният ежедневник цитира полицията.
По нейна информация автомобилът марка Volvo, който не е намалил и е блъснал жената в неделя вечерта, е бил оборудван с минимум две наблюдателни камери. Полицията е проучила видеозаписите, от които е станало ясно, че пешеходката е изскочила пред колата напълно неочаквано. Тя е стигнала до извода, че дори за шофьор би било сложно да избегне фаталния удар.
Това е първият смъртен случай, причинен от самоуправляващ се автомобил, отбелязва Ройтерс. Агенцията определя инцидента като потенциален удар за тази технология, която се очаква да трансформира транспорта.
20.03.2018, 11:46 часа
1411 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha